Ελλάδα Μουσική Πολιτισμός

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής – Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει φέτος τα 18 της χρόνια. Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έως τις Πρέσπες, από την Αλεξανδρούπολη έως την Ρόδο.

Δεκατρείς περιφέρειες, 50 πόλεις, περισσότερα από 218 σημεία εκδηλώσεων και πάνω από 490 καλλιτεχνικές προτάσεις (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα) μας προσκαλούν να γιορτάσουμε την… ενηλικίωσή της, από σήμερα έως τις 25 Ιουνίου, σε αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους, κήπους και ταράτσες.

Ημέρα του θερινού ηλιοστασίου η 21η Ιουνίου, έγινε η τελετή έναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από τη «Θάλασσα» του Νίκου Σκαλκώτα και περιλαμβάνει σύμπραξη βυζαντινής, παραδοσιακής και τζαζ.

Οι εκδηλώσεις (υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) είναι το αποτέλεσμα σύμπραξης δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ενώ πρωτοστατεί το υπουργείο Πολιτισμού.

ακολουθείστε μας :)

Ροή Ειδήσεων